Evolutie Aina 20 tot 22 maanden 

peuter aan zee

Een foto van een rustige peuter. Als ik ernaar kijk, zie ik vooral mijn en ieders nood aan uitademen op het strand.

Rustig voelde het niet aan de afgelopen 8 weken. “Driftbui here we go”, dacht Aina. Aina is op weg naar de 2 jaar en Hell Yes, dat is hard werken!

Montessori materiaal 20 tot 22 maanden

Ben je op zoek naar Montessori proof speelgoed voor deze leeftijd? Lees hier alles over het Montessori materiaal waar Aina in de periode 20 tot 22 maanden mee speelde.

1. Toename in driftbuien

Als de vorige periode pittig was, dan is deze pittiger. Alles op de grond, Pau slaan, voor de spiegel staan roepen… De temperamentvolle twee komen eraan.

driftbui peuter
De dagelijkse driftbui

2. Toilet  

Intussen staat haar potje naast het grote toilet, en dat bevalt Aina. Ze wil naast mij zitten, en vraagt ook om eens haar pamper af te doen. We leggen geen druk en wachten tot ze ons meer signalen geeft.

Aina is er echt nog niet klaar voor om haar pamper op te geven. Ik zie dat ze bewust kaka doet, en ze zegt het ook. Als ik haar vraag of ze op het potje wil gaan, zegt ze ook duidelijk nee.  We respecteren haar keuze.

3. De Coat Flip

Aina doet intussen haar eigen jas aan, en het lukt super goed. Ze heeft er drie maanden op geoefend. Dit is echt een zalig voorbeeld van zelfvoldoening, de innerlijke drive om te leren en het bewijs dat externe beloning of lof helemaal niet nodig zijn.

4. Covid-19

Zo goed als onvermijdelijk, en ook hier waren we aan de beurt. Ik was de eerste die Covid-19 had, maar Dan en Aina volgden drie dagen nadien. On top of that was mijn zus op bezoek en kon die ons appartement niet in.

Pau bleek asymptomatisch. Dan, Aina en ik waren er alledrie behoorlijk ziek van. It wasn’t fun.

5. Borstvoeding 

Nog altijd aan de borst! We halen de WHO norm vlot uiteindelijk. Iets waar ik op voorhand niet echt aan had gedacht. Maar nadat ik deze zomer nog borstvoeding gaf, kwam langzamerhand de ambitie naar boven de WHO norm van twee jaar borstvoeding te halen.

 

Laat ons zeker weten hoe jullie de Terrific Two’s ervaren!

PS: Ben je benieuwd naar de Montessori materialen waar Aina mee speelde? Klik hier.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.