Boompje in het bos Yuval Zommer

Uitkijken naar kerst

Nog een goeie maand, en het is alweer kerst! Voor ons is het eigenlijk de aanloop ernaar toe waar we van genieten. We beperken sowieso de cadeau manie, en willen vooral een warme en gezellige periode thuis creëeren.

Wij kijken uit naar ons bezoek aan de familie in Engeland. We tellen af met een kalender. De reisvisums zijn in orde, nu nog hopen dat er geen zware Covid-19 restricties aankomen. Het wordt vooral een kerstvakantie waarin we veel familie zullen zien en samen kunnen zijn in Engeland en Spanje.

1. Boek “Boompje in het Bos”

Het “Boompje in het bos” van Yuval Zommer is een juweeltje. Om de sfeer, om de boodschap… Goeie boeken zijn er nooit te veel, en dit boek is echt het kopen waard!

Een ontroerend verhaal over een ietwat vreemd uitziende kerstboom, en prachtig geïllustreerd. Pau is er gek op.

Een dennenboompje is te klein en te krom om in de kersttijd te worden uitgekozen als kerstboom. Het boompje blijft alleen achter in het bos, maar dan gebeurt er iets wat het nooit had durven dromen… Een klein dennenboompje wordt helemaal alleen achtergelaten in het bos nadat de andere bomen door families zijn gekozen als kerstbomen. Maar wanneer de bosdieren zich rond het eenzame kleine boompje verzamelen om het op te vrolijken en samen Kerstmis te vieren, vindt het boompje de warmte van het kerstfeest midden in het koude, besneeuwde bos. 

Waar te vinden?

De Nederlandstalige versie vind je hier.

2. Multi culti traditie

Dit jaar zetten we de kerstboom op nadat we de lokale traditie, de Caga Tió met Pau zijn vriendjes gaan zoeken in het bos. Dat op 6 december wanneer onze Sint wordt gevierd, om dan 2 weken later Santa Claus te gaan zien in Engeland en de kerstvakantie terug thuis af te sluiten met de Drie koningen! Kwestie van de tradities te eren en te mixen…

Pau vraagt eigenlijk heel weinig naar de figuren zelf. Hij is het meest geïnteresseerd in de Caga Tió, de lokale boomstronk… Daar is hij door geïntrigeerd. We zetten hem op thuis en met drie koningen komt er iets uit zijn … poep. Zelf gaan we niet al te hard op in de fantasie errond, en al helemaal niet in de beoordeling van de sint of de kerstman. Maar we hebben de figuren wel rondom ons, met als de kern het samen zijn, de gezelligheid en de familie bezoeken.

En hoe tellen jullie af naar de Sint en naar kerstmis? Geniet van het uitkijken en laat jullie creativiteit de vrije loop. Laat het ons weten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.