boek de wens ster

In de avond is boeken lezen altijd een vast ritueel bij ons, en sindskort zit er ook de Wens ster bij als ritueel met Pau.

In dit boek vind je korte meditaties die heel beeldend zijn en de woorden laten je ook tot rust komen. Het is echt Zalig.

Het boek zegt voor vanaf 5 jaar, maar ik denk dat het ook wel al vanaf 4 jaar kan.

Even tot rust komen met een boek voor het slapen gaan en het “rustig plekje” samen vinden is zó aangenaam.

Je vindt het boek hier.

Meditaties met kinderen

De avond afsluiten met een kalm verhaal is altijd een positief iets. Maar op de schaal van je kind begrijpen en respecteren zijn er ook wel nog andere aspecten belangrijk.

Dit boek vervangt niet de nood van kinderen aan dagelijks lang en vrij buitenspel, tijd voor empathie van de opvoeder en om verbinding te kunnen maken. Yoga en meditatie met kinderen zijn heel fijne concepten, maar eerst moet een kind zich kunnen uitleven en in een omgeving op zijn of haar maat gerespecteerd worden.

Voor ons zou bijvoorbeeld een schoolweek met hyperdrukke dagen vol autoritten en activiteiten die gepland zijn, met op het eind vlug een meditatie, niet werken want dan zit de balans met de rust en het vrij spel die we zoeken waarschijnlijk niet juist.

Maar er zit heel veel waarde in dit boek. Er zijn sowieso dagen waar veel fout gaat, er heel veel emoties zijn of we gewoon allemaal ziek of moe zijn. Als je kindje keer op keer leert over dat rustig plekje, zal het boek sowieso wel een impact hebben.

Dat rustig plekje (terug) vinden werkt voor iedereen die het boek leest.

We sluiten de avond af met een pagina uit het boek. Ik lees het echt ook voor mezelf!

Waar te vinden?

Je kan het kopen op Bol.com : hier.

Laat ons zeker weten wat je ervan denkt of hoe jullie ’s avonds samen dat rustig plekje vinden!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.