peuter driftbui

Evolutie Aina 18 tot 20 maanden 

In het kort samengevat : Aina was een pittige dame de afgelopen 8 weken!

Montessori materiaal 18 tot 20 maanden

Ben je op zoek naar Montessori speelgoed voor deze leeftijd? Lees hier alles over het Montessori materiaal waar Aina in de periode 18 tot 20 maanden mee speelde.

1. Crèche is “ok”

Na een tijd wennen, voelt Aina zich opnieuw goed in de crèche. Ik vind het zelf belangrijk dat ze maar 15 uren per week gaat, om het aantal uren thuis in balans te houden. Ze is graag in de groep met een vijftal kinderen, maar eens er een verplichte activiteit wordt georganiseerd, heeft ze het lastig. Ik ben ook meer voorstander van kinderen de activiteiten vrij laten kiezen in plaats van een verplichte activiteit. Tot ze twee is, gaat Aina dus sowieso niet meer dan 15 uren per week.

2. Welkom driftbui

Het recht op de driftbui heeft Pau voor Aina verworven, en daar heeft ze deugd van. Voor ons voelt het ook zo goed om Aina te kunnen ondersteunen met de woorden “Wees maar boos, laat het er maar uit”. Geen stress rond het ontladingsmechanisme van een tantrum, heerlijk.

driftbui 18 maanden
Ik snap dat je boos bent, laat het er maar uit!

We werken aan minder glas op de vloer smijten uit onmacht, en op Pau minder knijpen. Work in progress…

Heel interessant… Aina gaat ook zelf met haar hoofd op de deur bonken, of zich pijn doen als ze met opgehoopte spanning zit. Het is duidelijk een manier die ze vindt om erna eens goed te kunnen wenen en knuffelen.

3. Mine! Mine?

“Mijn ballon – Nee de mijne!”

De ballen en ballonnenliefde zit Pau en Aina in het bloed. Intussen verdedigt Aina zich ook als Pau iets afneemt, dus het gaat er soms pittig aan toe. Belangrijkste is dat de balans samen plezier hebben groter is dan het kibbelen.

4. Organiseren

Aina is gek op schoenen samenrapen, het juiste paar vinden en die aan de eigenaar gaan brengen.

schoenen Montessori
“De wereld ordenen”, zalig!

5. Borstvoeding 

Ik geef nog altijd borstvoeding, enkele keren per dag. Aina eet goed maar ze vraagt ook duidelijk om de borst als ze moe wordt. Ik herken de patronen eens ze keer op keer terugkoment en zorg ervoor dat ik het geef als ze echt gaat drinken.

PS: Ben je benieuwd naar de Montessori materialen waar Aina mee speelde? Klik hier.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.