Evolutie Aina 4 tot 6 maanden

bijtende baby Montessori

Aina wordt een stevige baby. Ze groeit als kool en stelt het goed. Ze ligt nog altijd graag op haar mat. Vrij en ongebonden ontdekt ze haar omgeving, al schuifelend.

1. Aina bijt

Montessori bijtring

Het is opmerkelijk dat Aina nu vanalles in haar mond steekt. De tandenperiode komt eraan. Ze wil écht met haar mond ontdekken.

2. Aina kraait

Als Aina iets fijn of interessant ziet, begint ze enthousiast te kraaien. Haar manier van communiceren met het object of met ons, is een kraaitje. De Montessori dansers trekken de aandacht.

leren concentreren
Kraaien in de kamer

3. Aina speelt

Zowel de Montessori mobieltjes als ander speelgoed worden keer op keer interessanter. Ze doet moeite om tot het speelgoed te geraken. Lees hier welk speelgoed interessant is voor die leeftijd.

Montessori bal baby
Aina rolt zich nu al vlot om. Enkele weken later merken we nóg meer beweging.

Aina schuifelt zichzelf van haar mat op haar buik naar haar speelkast. Ze schopt wild met haar benen en beweegt ook haar romp.

Montessori baby kruipt
Aina ontdekt haar speelgoed. Haar nek is sterk, en ze kan haar hoofd goed omhoog houden.

4. Aina proeft

We laten Aina proeven van avocado, peer, en appel. Ze eet kleine hapjes en experimenteert vooral. De borstvoeding blijft vlot verlopen.

eerste voeding baby
Eerste hapjes

Baby Aina stelt het dus meer dan goed. Ze drinkt en slaapt goed, wordt een stevige baby en voelt zich weinig triest of gefrustreerd. Lucky us…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.