Montessori baby

23/04/2020

Aina Georgie Baker De Wildeman wordt geboren.

De grootsheid van de menselijke persoonlijkheid begint op het uur van de geboorte. Maria Montessori

Aina ziet licht op de pensioendag van haar Mima, én op de feestdag van Sant Jordi, de patroonheilige van haar opa Djodjo. Het stond in de sterren geschreven, lijkt ons.

1. Welkom Roza

Meter Roza is thuis bij Pau, en de weeën komen de ochtend erna al natuurlijk op gang thuis. De koffers staan klaar. We zijn er klaar voor.

2. Verloop geboorte

Het voelt voor ons als koppel wat vreemd aan in Corona tijden, maar het personeel is extra begaan en heel professioneel. Eigenlijk is het heel rustig in het ziekenhuis.

Omdat we Pau al hebben, voelen we ons ook wel comfortabel. Ik krijg een epidurale verdoving in het ziekenhuis. De gynaecologe had beloofd er te zijn, en komt haar woord na. Dit doet me enorm deugd. De bevalling verloopt heel vlot. We zijn in goede handen en enorm opgelucht.

Mondmasker mag gelukkig af tijdens de bevalling. Aina is gezond

3. Aina toont zich

De gynaecologe vraagt me of ik Aina haar hoofd wil voelen tijdens de geboorte. Dat heb ik bij Pau niet meegemaakt.

Het is een heel intense ervaring, voelen dat we zo verbonden zijn, dat ik het leven geef aan Aina. Dat hoofdje dat net door het geboortekanaal past. Ik ben er nog altijd dankbaar voor.

Ze heeft de navelstreng rond haar nek. Ik ben blij dat we in het ziekenhuis zijn en meteen geholpen worden. Er blijkt uiteindelijk niks aan de hand.

4. Aina drinkt

Aina mag meteen bij mij op de buik. De borstvoeding vlot op gang brengen lukt tijdens de nacht met de inspanningen van de verplegers. En we zijn vertrokkken…

Met wat Purelan en doorzettingsvermogen komen we er wel.

borstvoeding pasgeborene
Meteen na de geboorte op mijn buik en aan de borst.

5. Aina slaapt uiteindelijk

De eerste nacht in het ziekenhuis ligt Aina wakker. Hello World. Ik denk “Oh dear, hier gaan we.” Maar het blijft gelukkig bij die ene lastige nacht. Ze ontdekt snel het dag – nacht ritme en weet dat haar mama, papa en broer hun avondrust kunnen gebruiken. 🙂

slapende Montessori baby

6. Aina verbindt en staart

In het ziekenhuis waren geen bezoekers toegelaten. Het voelt vreemd aan, geen uitgelaten tantes of mama’s.

Montessori baby blog

De rust doet Aina echt deugd. Ze went langzaam aan ons en de wereld, het is zo kalm in de kamer… Dag drie gaan we naar huis. Ik voel me als mama gelukkig en sereen.

Met dank aan Dan the Man voor deze prachtige fotoreeks.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.