Als familie zijn we in deze periode enkele maanden rondgetrokken door Spanje. Het materiaal dat we tijdens de reis mee hadden, was beperkt. Sowieso gaan we in deze periode naar een diepere concentratie en veranderen de types materialen niet zo gek veel meer. We bouwen verder.

Top Montessori speelgoed 22 tot 24 maanden maanden

1. Kralen maken

montessori speelgoed 24 maanden

Deze kraalactiviteit blijft Aina fantastisch vinden. Zelf een ketting maken, heerlijk.

Waar te vinden?

  • We kochten deze kralen tweedehands
  • Je kan deze hier bij Bol.com ook vinden van Melissa & Doug

2. Domino spelen

Een domino spel kan je overal meenemen, zelfs op reis. Hou de afbeeldingen eenvoudig zodat je peuter niet overweldigd raakt.

domino montessori peuter speelgoed

Pau en ik spelen het eerst voor, en zo kan Aina begrijpen (langzaamaan) hoe het spel in mekaar zit. Ook een eerste puzzel die logica heeft, is fijn om aan te bieden.

Waar te vinden?

3. Vormen vormen vormen

Aina kan goed met deze vormen om. Ze is gewend aan het type materiaal. Schat in wat je kindje op dit moment al kan, waar er nog een uitdaging ligt of wat echt nog te moeilijk is. Vertrouw op hun proces.

vormenpuzzel montessori speelgoed 21 maanden

Waar te vinden?

  • Deze kleuren zijn fijn om te organiseren bij Bol.com
  • Deze doos heeft vier vormen en is heel rustig vormgegeven.
  • Deze doos heeft al vijf vormen, ideaal voor deze periode.

4. Pikler driehoek

pikler klimrek montessori

We hadden de klimmaterialen niet mee op reis, maar ze blijven goud waard voor wie thuis de ruimte heeft op deze leeftijd.

Waar te vinden?

  • Deze Pikler driehoek bij Bol.com, of probeer er een tweedehands te vinden.

5. Huishouden

Kuisen, zelf de bestekken, borden, glazen halen, mee snijden, afwassen, was ophangen… Een fantastische tijd is nu aangebroken om samen in huis nuttig werk te doen.

de was doen thuis montessori

Waar te vinden?

  • De was en de plas bij jou thuis
  • Schoonmaakset van Melissa & Doug 
  • Sterke glazen en kinderbestekken bij de kringloop of IKEA (of zelfs het choco glas uitwassen)

6. De waterpen 

Aina heeft interesse in tekenen en schilderen. Bij Montessori is het heel belangrijk je kind zélf artistieke vrijheid te geven en niet te veel richtlijnen te geven. Overweldig je kindje ook niet met jouw eigen talent. Een blad wit papier, potloden en een rustige omgeving zijn al een groot cadeau.

Maar met deze water pen kan je op reis heel makkelijk aan de slag. Het is ook ideaal voor in een vliegtuig of een rugzak die je meeneemt op restaurant of café.

Waar te vinden?

7.  Beweging en natuur

fijne vingers in de natuur

Bewegen buiten, liefst uren aan een stuk. We vonden deze sponzen aan de kust bij Denia. Aina vond er meteen fijn vingerwerk.

En als het slecht weer is, beweging voorzien met springkussens en parcours maken. Essentieel om nadien tot concentratie te komen.

Buiten op weg

Steppen gaat, een loopfietsje kan ook. Het belangrijke is dat de peuterstep drie wielen heeft, hij laag genoeg is en kan meegroeien.

Waar te vinden?

  • We hebben de step en helm bij Decathlon gekocht.
  • Je vindt er evengoed een online.

Met deze blogpost sluit ik Aina haar eerste twee jaren af. Vanaf nu zal ik elke vier maanden een overzicht van de materialen posten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.