Montessori 0 tot 16 maanden

Nu Aina 16 maanden is, is het een ideaal moment om terug te kijken op de materialen waar ze de afgelopen 16 maanden het meest plezier aan heeft beleefd. Voor de volledige lijst van speelgoed en activiteiten, klik hier.

Top Montessori materiaal van baby tot peuter (0 tot 16 maanden)

1. Matras op de grond

baby Montessori bed

Eén van de beste zaken die we na wikken en wegen hebben besloten : Aina van bij de start vrijheid geven op haar matras.

Waar te vinden?

Lees er hier alles over.

2. Montessori mobieltjes

Montessori Gobbi mobieltjes

Prachtig Montessori materiaal, ontwikkeld voor de eerste levensmaanden van je baby. Ze zijn ontwikkeld op maat van je baby en een grote hulp om hem of haar te leren concentreren en even rustig te zijn op de matras.

Waar te vinden?

Ontdek hier de verschillende Montessori mobieltjes.

3. Montessori Spiegel met reling

Essentieel in het eerste jaar van de Montessori aanpak : een spiegel met een reling ophangen in de woonruimte. Je baby krijgt al snel ruimtelijk inzicht en leert zichzelf optrekken aan de spiegel.

Montessori spiegel 11 maanden

Waar te vinden?

Een gewone spiegel met een reling werd voor ons nogal een traag DIY project, dus ik zou hem de volgende keer gewoon meteen bestellen, zoals deze van Etsy

4. Pikler klimrek

Het Pikler materiaal betekende dé revolutie voor Aina tussen 10 maanden en 14 maanden. Aina evolueerde op enkele maanden tijd too een echte klimmer zonder angsten…

pikler driehoek Montessori

Waar te vinden?

Dit Pikler klimrek kan je online bestellen

5. Lage eetstoel

Achteraf bekeken hadden we Aina best van bij de start op de lage eetstoel gezet. Laag bij de grond eten maakt alles een pak makkelijker voor Aina en voor ons.

laag stoeltje bij de grond
Eten laag bij de grond

Ze ontdekte op de hoge stoel eerst de interesse voor zwaartekracht en de sport om eten naar beneden te gooien… en eens ze 14 maanden was, stelde ze zich maar al te graag recht op haar Stokke Tripp Trapp. Heel onveilig. Vandaar : de Montessori stoel laag bij de grond blijkt de beste aanpak.

Waar te vinden?

Deze Montessori tafel met stoeltjes kan je online bestellen.

6. De natuur

zand voor peuters

Je kan je kindje en jezelf echt geen groter plezier doen dan hen vaak buiten te laten zijn. In het groen, aan zee, in de tuin. Een zo natuurlijk mogelijke omgeving helpt je kindje enorm met zijn of haar natuurlijke ontwikkeling.

 

Waar haal(de) jouw baby het meest plezier uit in de periode van 0 tot 16 maanden? Laat het ons zeker weten hieronder!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.